NierNieuws Kerstmenu: Mangomousse

Om helemaal in Oosterse sferen te blijven: ons dessert voor dit jaar is een mangomousse. Zoet, maar ook fris. Met een toefje slagroom en een blaadje munt erop en geserveerd in een mooi glas, is dit een heel feestelijk nagerecht. Een uitsmijter die zeker indruk zal maken!

Probeer goed rijpe mango’s te kopen, knijp er gerust even in of ze een beetje zacht zijn. Vooral bij het steeltje moet de mango meegeven als je erop duwt. Laat ze eventueel een paar dagen in huis verder rijpen. Lukt het niet om aan rijpe mango’s te komen, dan is mango uit blik een laatste redmiddel. Daar hoeft u dan geen suiker meer aan toe te voegen.

Maak de mousse een paar uur van tevoren, of zelfs een dag eerder. Voeg de garnering wel pas op het laatste moment toe. 

Omdat dit dessert lekker licht is, is het ook heel geschikt om na andere, zwaardere, diners te geven.

Het recept

Dit recept is voor twee personen. De mousse, of pudding, moet enige tijd opstijven in de koelkast. Maak hem daarom ruim op tijd. Serveer de mousse met een toefje slagroom als u dat lekker vindt. Dat kan best: de mousse zelf is niet vet.

  • 2 rijpe mango’s
  • 1 blaadje gelatine
  • 100 ml gecondenseerde melk (blikje)
  • 50 g (poeder)suiker
  • 75 ml lauwwarm water
  • eventueel slagroom
  • muntblaadjes
  1. Schil de mango’s en snijd zoveel vruchtvlees van de pitten tot u hier 225 g van hebt.
  2. Pureer de mango in de keukenmachine of met een staafmixer in een ruime kom.
  3. Week het blaadje gelatine in koud water.
  4. Roer de gecondenseerde melk en de suiker door de gepureerde mango en meng
    goed.
  5. Knijp de gelatine uit en los het blaadje op in het lauwwarme water. Roer deze
    oplossing ook door het mangomengsel.
  6. Giet de mousse in twee mooie glazen en laat een paar uur of een nacht opstijven in
    de koelkast.
  7. Garneer de mousse voor het serveren met een blaadje munt en naar wens een beetje
    slagroom.
    Bevat (zonder slagroom) per persoon: 60 mg natrium, 355 mg kalium, 6 g eiwit, 135 mg
    fosfaat, 70 g koolhydraten, 5 g vet, 350 kilocalorieën