De Niervriendelijke Recepten van NierNieuws

Gepubliceerd door Maria op

Vrijwel alle recepten zijn door ons uitgeprobeerd

Welkom bij De Recepten van NierNieuws.
Een service van de enige onafhankelijke website in Nederland op het gebied van nieren en nierziekten en alles wat daarbij komt kijken.

En wat er voor de meeste nierpatiënten vrijwel altijd bij komt kijken is een dieet. Een vaak erg lastig dieet bovendien. Als u, met dank aan uw diëtist, al wat gewend bent aan het rekenen met bepaalde voedingsstoffen zoals natrium, kalium en eiwit, kunt u met deze recepten aan de slag.

U kunt zoeken op soort gerecht, gang en of u een warm of koud gerecht wilt. Simpelweg door uw wensen in de rechterkolom in de Receptenzoeker (in de desktop versie van de site) aan te vinken. U kunt verschillende criteria combineren: u kunt bijvoorbeeld alle recepten opvragen van warme hoofdgerechten met vlees. Of alle koude bijgerechten.

U kunt ook vrij in de teksten zoeken door bijvoorbeeld het woord tonijn rechtsboven in de zoekbox in te tikken. U krijgt dan een lijst te zien met alle recepten waar het woord tonijn in voorkomt.

De recepten zijn beschreven voor twee personen, tenzij anders staat aangegeven. De berekende voedingsstoffen, natrium, kalium, eiwit en in sommige gevallen fosfaat, zijn per persoon of per portie.

Let op: een klein aantal recepten bevat rauw ei. Dit wordt afgeraden voor mensen met een zeer slechte weerstand. Twijfelt u of dit voor u ook geldt, vraag dit dan aan uw zorgverlener.

Waar in de recepten ‘boter’ staat kunt u, als u dat wilt, in veel gevallen ook olie, plantaardige margarine of vloeibaar bak- en braadvet gebruiken.

Wilt u anderen kennis laten maken met uw beste recept? Mailt u het dan naar de redactie en wie weet nemen wij het op. De berekening van de voedingsstoffen hoeft u niet zelf te doen, daar zorgen wij voor als dat nodig is.

Onze recepten:

Categorieën: Blogs en Columns

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *