Afscheid nemen bestaat niet!

Gepubliceerd door Maria op

“Afscheid nemen bestaat niet” is een lied van Marco Borsato, waar de tekst aangeeft dat je elkaar na een afscheid toch op de een of andere manier weer treft. Tja, dan hoef je eigenlijk ook geen afscheid te nemen, nietwaar!?

In het christelijke geloof is er eigenlijk na de dood geen afscheid want er is een weerzien in de hemel of de hel. Ook de Islam kent een “soort” leven na de dood en ook het Hindoeïsme. Dat is toch een hele geruststelling voor een gelovig mens. Alhoewel ik rooms-katholiek ben opgevoed, geloof ik niet in het hiernamaals. Ik ben een nuchter mens, maar ik denk omdat Nederland een klein land is, dat de kans op een wedertreffen groot is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je iemand treft in een heel andere situatie waarvan je de persoon kent?

Na 27 columns van mij voor NierNieuws heb ik besloten er een punt achter te zetten. Het is steeds moeilijker om steeds weer om de 2 weken een nieuwe column te verzinnen die ook nog met dialyse te maken heeft. De inspiratie is een beetje uitgedoofd helaas. Maar een afscheid van mij als schrijver zit er zeker niet in, want zodra er een nieuwe uitdaging komt ga ik die zeker weer aan en dan duik ik voor het toetsenbord om een stuk te gaan “schrijven”.

Ik dank u allen voor uw aandacht voor mijn columns en voor de reacties daarop. Ik hoop dat NierNieuws snel weer een dialyseverpleegkundige vindt om het stokje over te nemen. Cor wenst u allen veel geluk en wijsheid toe voor nu en in de toekomst.

Categorieën: Blogs en Columns

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *